Μια Εισαγωγή Στην Αποτοξίνωση

Σήμερα ζούμε σε μια ολοένα και πιο τοξικό περιβάλλον, η οποία είναι επιζήμια για τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία. Το φαγητό που τρώμε, τον αέρα που αναπνέουμε, τα ρούχα που φοράμε και το νερό που πίνουμε μολυσμένο με τοξικές χημικές ουσίες που μας κάνουν σημαντική ζημιά. Αποτοξίνωση αναφέρεται στις διάφορες μέθοδοι με τις οποίες μπaορούμε να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από αυτές τις τοξίνες από το σώμα μας.

Το ανθρώπινο σώμα επιτέθηκε με τοξίνες, τόσο από εσωτερικές όσο και από εξωτερικές πηγές. Οι κύριες εξωτερικές πηγές από τις τοξίνες είναι μέσω της εισπνοής (κάπνισμα, ατμοσφαιρική ρύπανση), την κατάποση (χημικά κατάλοιπα στα τρόφιμα, στο νερό και στα ναρκωτικά και το αλκοόλ) ένεση (εμβολιασμός, τατουάζ), απορρόφηση (χημικές ουσίες από τις βαφές, συνθετικά υφάσματα, πλαστικά, τα φυτοφάρμακα) και ακτινοβολίας (ιατρικές ακτινογραφίες, πυρηνικοί σταθμοί, τα κινητά τηλέφωνα, οθόνες υπολογιστών, φούρνοι μικροκυμάτων). Οι εσωτερικές πηγές περιλαμβάνουν δυσπεψία τροφίμων, ο υποσιτισμός, και ψυχικές παθήσεις.

Στα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος έζησε σε μια λιτή διατροφή απαλλαγμένη από φυτοφάρμακα, τα πρόσθετα τροφίμων, φάρμακα και τοξίνες. Σήμερα καταναλώνουμε χιλιάδες τοξίνες μέσω του αέρα, του νερού, του εδάφους και των τροφίμων. Το σώμα μας λαβή τοξίνες με τρεις τρόπους: την εξουδετέρωση, την μετατροπή και την εξάλειψή τους. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Το συκώτι μετατρέπει τις τοξικές ουσίες σε αβλαβείς παράγοντες. Μεταφέρει το αίμα αποβλήτων στο συκώτι και τα νεφρά και την αποβάλλει μέσω της ουροδόχου κύστης. Τα απόβλητα αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα αδένες.

Το σύστημα αποτοξίνωσης που μας δόθηκε από τη Μητέρα Φύση συνήθως αρκεί για την προστασία από την καθημερινή έκθεση σε τοξίνες. Μας μεγάλη φυσική αποτοξίνωση συστήματα αποτελείται από το αναπνευστικό (πνεύμονες, το βρογχικό σωλήνες, το λαιμό, τα ιγμόρεια, μύτη), γαστρεντερικό (ήπατος, της χοληδόχου κύστης, του παχέος εντέρου), ουροποιητικό (νεφρά, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα), το δέρμα (ιδρώτας, σμηγματογόνων αδένων, δάκρυα), και του λεμφικού (λεμφικά αγγεία και κόμβων) συστήματα.

Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιούν τις φυσικές ουσίες.

Κάθε ξένη ουσία που θα προκαλέσει αντίδραση από το ανοσοποιητικό σύστημα για να προσπαθήσουμε και να το αφαιρέσετε. Το συκώτι μειώνει τις τοξίνες σε ουσίες που το σώμα μπορεί να χειριστεί και να εξαλειφθούν μέσα από τα νεφρά (ούρα), το δέρμα (ιδρώτας), πνεύμονες (όπως αποβολή αέρα) και τα έντερα (κόπρανα).

Τα συστήματα αυτά συνήθως λειτουργούν επαρκώς, αλλά η αύξηση της τοξικότητας της σύγχρονης ζωής απαιτεί την τεχνητή παρέμβαση. Αυτό που αποβάλλεται κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης είναι νεκρός, πεθαίνουν ή άρρωστα κύτταρα, τα ανεπιθύμητα λιπώδη ιστό, σκληρό επίστρωμα των βλεννογόνων στο εντερικό τοίχωμα, τα τοξικά απόβλητα στο λεμφικό σύστημα και αίμα τοξίνες στο σπλήνα, το ήπαρ και τα νεφρά, τους βλεννογόνους από τους πνεύμονες και τα ιγμόρεια, και περίσσεια χοληστερόλης. http://istoriesadynatismatos.info

detox2Ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης μπορεί να αποτελείται από δίαιτα (χυμός νηστεία, νηστεία νερό, ακατέργαστη διατροφή τροφίμων, τρώει λιγότερο, χορτοφαγία), την άσκηση, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, η θεραπεία με όζον, βελονισμός, μασάζ, βότανα συκώτι ή νεφρική κάθαρση φαρμάκων, του παχέος εντέρου άρδευσης και συμπληρώματα βιταμινών. Αποτοξίνωση σε σχέση με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά περιλαμβάνει φαρμακολογική παρέμβαση για να καταστείλει τα συμπτώματα στέρησης και κάνει ανάκτηση ευκολότερη και ταχύτερη.

Αποτοξίνωση είναι ο τρόπος για να ένα υγιές, ζωντανό τρόπο ζωής και την ελευθερία από ανεπιθύμητες καταστάσεις όπως η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις, δερματικές παθήσεις, διαβήτη, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλες ασθένειες.

Είναι επίσης χρήσιμο να είναι ελεύθερη από ανθυγιεινές συνήθειες, όπως τον αλκοολισμό και την τοξικομανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *