Είναι ένα Όχι Υδατάνθρακες Διατροφή Σωστό Για Σας;

Χωρίς υδατάνθρακες και χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτες, όπως η δίαιτα Atkins και η South Beach δίαιτα, έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει το γρήγορο βάρος ζημίες από αυτές τις δίαιτες. Ωστόσο, πριν να άλμα επί του σκάφους, θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας: είναι υδατάνθρακες διατροφή σωστό για σας;

Η θεωρία πίσω από ένα όχι υδατάνθρακες δίαιτα ή χαμηλής υδατάνθρακες διατροφή είναι η πεποίθηση ότι η ζάχαρη από υδατανθράκων προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους. Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου αίματος και ενεργοποιεί την παραγωγή ινσουλίνης που αποτρέπει το αποθηκευμένο λίπος από το να καεί. Η ιδέα πίσω από το όχι υδατάνθρακες και χαμηλή υδατάνθρακες δίαιτες είναι να περιορίσουν την πρόσληψη υδατανθράκων για να τονώσει το σώμα σας να κάψει λίπος αντί να το αποθηκεύσει. Όχι υδατάνθρακες διατροφή επικεντρώνεται στην κατανάλωση αφθονία των πρωτεϊνών και του λίπους αντί για υδατάνθρακες για να βοηθήσει να κάψετε λίπος πιο γρήγορα.

Αυτά τα λιπαρά διατροφή και δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες θεωρίες έχουν δώσει οι υδατάνθρακες κακό όνομα.

υδατάνθρακες

Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη κατά την εξέταση όχι υδατάνθρακες διατροφή ότι οι υδατάνθρακες παίζουν σημαντικό ρόλο στο σώμα σας γενική υγεία. Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας και να παρέχει το σώμα σας με πολλές από τις βασικές βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και μέταλλα που χρειάζεται για να σας κρατήσει υγιείς. Τον περιορισμό σας πρόσληψη υδατανθράκων μπορεί όχι μόνο να στερήσει από την πρωτογενή πηγή ενέργειας και τα απαραίτητα μέταλλα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει το σώμα σας να παράγει ketonics. Ketonics μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, πονοκεφάλους και ναυτία, καθώς και πολλά άλλα ανθυγιεινά παρενέργειες. Μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή σπάσει, νεφρική νόσο και αύξηση του κινδύνου για καρδιακή προσβολή.

Ενώ είναι αλήθεια ότι όχι υδατάνθρακες δίαιτα μπορεί να δημιουργήσει δυνητικά επιβλαβείς παρενέργειες και κινδύνους για την υγεία, είναι σημαντικό να γίνει διάκριση ανάμεσα στο καλό υδατάνθρακες και κακά υδατάνθρακες. Καλή υδατάνθρακες παρέχουν ενέργεια και πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Bad υδατάνθρακες μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία κατά την αποθήκευση του λίπους, αντί να καίει, και επίσης να οδηγήσει σε διαβήτη, τον καρκίνο, τις καρδιακές προσβολές και άλλες επιβλαβείς ασθένειες. Καλή υδατάνθρακες περιλαμβάνουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πολλά φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φασόλια, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Bad υδατάνθρακες υδατάνθρακες που έχουν χάσει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Το λευκό ψωμί και το ρύζι, ψημένα αγαθά, τα αναψυκτικά και πολλά σνακ είναι τα είδη των υδατανθράκων που πρέπει να αποφύγετε, αν θέλετε να μείνετε υγιείς και να κάψει λίπος αντί να το αποθηκεύει.

Μακροπρόθεσμα, όχι υδατάνθρακες δίαιτα μπορεί να δημιουργήσει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία. Σοφή στρατηγική θα ήταν να κόψω το φαγητό και άλλα επεξεργασμένα, ραφιναρισμένα τρόφιμα και να ενσωματώσει υγιεινά, σύνθετους υδατάνθρακες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά και φρούτα στη διατροφή σας. Με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να πάρει την απαραίτητη υδατάνθρακες, το σώμα σας χρειάζεται για να παραμείνουν υγιείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *